Stamtræ                               Kåring                           Bedækningsbetingelser

 

Þrymur frá Þóreyjarnúpi

IS1999155-474

 

Þrymur er ligesom Skinfaxi egen avl. Han er efter 2 førsteklasses forældre, palominohoppen Hekla f. Þóreyjarnúpi og ærespræmiehingsten Óður f. Brún.

Þrymur er firgænger ligesom sin mor og har arvet såvel hendes som farens fantastiske tölt og tempo i gangarterne. Han har stor vilje, vil altid gøre mere end man beder ham om, men samtidig er han en virkelig nem og rar hest at omgås på folden og i stalden.

Han er kåret i 1. klasse med 9 for tölt, vilje og galop og 8,5 for trav og form under rytter. Ialt 8.23 for gangarter som 4-gænger. ( se kåring).

Þrymur har allerede klaret sig flot i konkurrencer. Hans første konkurrenceår 2005 kom han over de 6 i såvel 4.1 som T1 og i 2007 fik han et flot finaleresultat på 7.11 til Fynsmesterskaberne.

Han er Jarpur hvilket giver mulighed for forskellige spændende farver i avlen. Med en rød eller sort hoppe er der mulighed for såvel rød, sort og jarp. Med et blak gen er der mulighed for brunblak (bleikálótt) og sortblak (móálótt) og med palomino gen kan ses moldótt (jordfarvet, gul med sort man og hale). Desuden jarpbroget. Herunder to døtre, Blikfaxa og Lóa.